top of page

BARKLEYS CLASSIC MINTS

Barkleys Mints Vam predstavlja široki spektar bombona vrlo intenzivnih okusa pakiranih u prekrasnim reljefnim limenim kutijicama.

Iako brend Barkleys originalno potječe iz Sjeverne Amerike svojom kvalitetom vrlo brzo osvaja cijelu Europu pa se i proizvodnja iz tog razloga preselila u Nizozemsku odakle se vrlo brzo širi i na nova tržišta dalekog istoka.

Barkleys Mints su bomboni jedinstvenog intenzivnog pikantnog i pjenušavog okusa kojeg ne možete pronaći ni u kojem drugom proizvodu.

Netto: 50g

Komercijalno pakiranje: 1/6

Transportno pakiranje: 24x6

PEPPERMINT / PAPRENA METVICA

Paprena metvica (lat. Mentha  piperita) najpopularnija je biljka za olakšavanje disanja i osvježavanje daha. Ime joj se prvi put spominje u grčkoj mitologiji, a postoje dvije različite priče.

Prva priča kaže da je nimfu Mentu zavodio Had, bog podzemlja, čija je kraljica Perzefona postala ljubomorna te ju je pretvorila u biljku, metvicu, dok je prema drugoj priči Menta bila nimfa koju je volio Pluton. Kako bi udovoljio ljubomornoj supruzi Pluton ju je pretvorio u mirisnu biljku.

Mnoge kulture cijene ovu biljku te se u povijesti koristila i kao sredstvo plaćanja desetine. Rimljani su mentu stavljali na glavu kao krunu dok su je stari Grci upotrebljavali u svojim hramskim ritualima te su vjerovali da im može pročistiti glas i da djeluje kao zmijski protuotrov.

 

Netto: 50g

Komercijalno pakiranje: 1/6

Transportno pakiranje: 24x6

GINGER / ĐUMBIR

Đumbir (lat. Zingiber officinale) je trajna gomoljasta biljka iz porodice ljiljana poznata po svome korijenju. Koristi se već tisućama godina kao lijek, začin, hrana i sredstvo za uljepšavanje. Ova biljka je podrijetlom iz Kine, ali sada se uzgaja u mnogim zemljama, uključujući Aziju, Indiju, Afriku i Karipske otoke.
Đumbir je ključna biljka u ajurvedskoj medicini. Popularan je u kuhinjama diljem svijeta zbog osebujnog ljutkastog okusa.
Bogat je eteričnim uljima, vitaminom B, kalijem, manganom, bakrom i magnezijem. Đumbir je bogat gingerolom - prirodnim sastojkom koji poboljšava rad crijeva. Olakšava i potiče probavu, ublažava nadutost i želučane tegobe te sprječava grčeve.
Zahvaljujući poticanju lučenja sluzi đumbir sprječava nastanak čira – oštećenja sluznice želuca.

 

Netto: 50g

Komercijalno pakiranje: 1/6

Transportno pakiranje: 24x6

WINTERGREEN / ZIMZELEN

Wintergreen predstavlja grupu biljaka koje su zimzelene tokom cijele godine. Wintergreen (lat. Gaultheria procumbens) je zimzelena biljka slična brusnicama i borovnicama.

Njihove bobice se upotrebljavaju u medicinske svrhe a Indijanci su od njihovog lišća kuhali čajeve kako bi smanjili bolove od reume, glavobolje, snizili povišenu temperaturu, upalu grla i sl.

Za vrijeme Američke revolucije listovi zimzelena upotrebljavali su se kao zamjena za čaj kojeg nisu imali.

Od ove biljke dobiva se eterično ulje koje se upotrebljava u proizvodnji guma za žvakanje i pasti za zube. Ima sličan okus pepermintu.

 

Netto: 50g

Komercijalno pakiranje: 1/6

Transportno pakiranje: 24x6

LIQUORICE / SLADIĆ / SLATKI KORIJEN

Kineski su liječnici niz godina upotrebljavali slatki korijen (lat. Glycyrrhiza globra) za liječenje svih bolesti – od čira do upale grla. Na Istoku se napitak od slatkog korijena smatra snažnim lijekom za srce i slezenu. Slatki korijen ili sladić pripada u mahunarke (kao što su šareni grah i soja) i ima slatkast okus.
Slatki korijen sadrži glicirizin, tvar za koju je dokazano da ima antibiotsko djelovanje protiv bakterija koje uzrokuju karijes. Sastojci iz ove biljke zapravo se koriste u mnogim vodicama za ispiranje usta.

Nijedna biljka ne sadrži više antidepresivnih sastojaka od sladića. Naime, barem osam supstanci ove biljke imaju snažno antidepresivno djelovanje. Osim ostalih pozitivnih djelovanja, sladić smiruje sluznicu i ima dugu tradiciju u liječenju kašlja i astme.

 

Netto: 50g

Komercijalno pakiranje: 1/6

Transportno pakiranje: 24x6

CINNAMON / CIMET

Cimet (lat. Cinnamomum verum) je jedan od najstarijih začina porijeklom iz Šri Lanke. Zbog svojih ljekovitih svojstava koristio se u mnogim medicinskim tradicijama svijeta, posebno u ayurvedi. Cimet se spominje i u Starom zavjetu. Zabilješke o njemu postoje u egipatskim, grčkim i rimskim rukopisima.

Dobiva se od tropskih zimzelenih stabla lovora. Začin je zapravo kora drveta koja se zarola u malene štapiće ili samelje u prah.

Prije mnogo tisuća godina Egipćani su cimet upotrebljavali prilikom balzamiranja.

 

Netto: 50g

Komercijalno pakiranje: 1/6

Transportno pakiranje: 24x6

ANISEED / SJEMENKE ANISA

Anis (lat. Pimpinella anisum) zvan još aniš, slatki januš, biljka iz porodice štitarki poznata po svojim aromatičnim začinskim i ljekovitim svojstvima. Potječe iz Egipta od ploda mediteranske biljke, a danas se najviše uzgaja u Španjolskoj. Izvrstan je začin za kolače bogat eteričnim uljima. Miriše ugodno i svježe, a takav mu je i okus. Sušene anisove sjemenke najčešće se upotrebljavaju u kulinarstvu kao začin za kolače i kruh, te za variva, umake i salate. Anis poboljšava probavu, što su znali još i stari Rimljani. Potiče iskašljavanje, sprječava rast bakterija, zaustavlja grčeve, smanjuje nadutost, smanjuje upale. Koristi se i u kulinarstvu jer poboljšava okus kompotima i pekmezima, pri čemu ga prije uporabe treba usitniti, a pri začinjanju anisom ne valja dodavati druge začine zbog njegova intenzivnog okusa, koji se kao takav teško slaže sa ostalim začinima.

 

Netto: 50g

Komercijalno pakiranje: 1/6

Transportno pakiranje: 24x6

SPEARMINT / KLASASTA METVICA

Postoji preko 250 vrsta metvica najpoznatije su dvije vrste: klasasta metvica (spearmint) i paprena metvica (pepermint).
Paprena ima više ''ljući'' mentol okus, dok je spearmint ili klasasta metvica (lat. Mentha spicata) blažeg okusa. Povoljno djeluje kod akni, dermatitisa, astme, bronhitisa, sinusitisa, prehlade, gripe, umora, nervoze, stresa, glavobolje i migrena. Ublažava bolove (lokalno), djeluje antiseptički, ublažava grčeve, potiče probavu i iskašljavanje.

POSEBNA PONUDA

PRVO PUNJENJE - uz prvo punjenje od 42 paketića ili više, dobivate gratis stalak po izboru!

STALAK 3

STALAK 4

STALAK 5

PULTNI I PODNI STALAK

Mogućnost postavljanja pultnih i podnih stalaka za 72 limenke

bottom of page